tirsdag 8. november 2005

Kom igjen å knip!!!

Har hatt tre dager på skolen om hvor viktig det er for både jenter OG gutter å gjøre knipeøvelser! I andre land læres knipeøvelser når en kommer i puberteten, så det er noe jeg synes vi skal ta til oss og begynne med her å!! En liten test for om du trenger å gjøre knipeøvelser er: stopp tissestrålen på slutten av urineringen. Dette skal være en enkel sak om bekkenbunnen er sterk.
Hvis dette er et problem, eller du ønsker å forebygge kommer det en øvelse her: Ligg på magen med det ene benet bøyd opp i kne og hofte. Legg hendene under hodet. Knip sammen bekkenbunnen og hold i 8 sek. slapp rolig av og knip igjen. Gjenta 5 ganger. Hele øvelesn gjentas tre ganger.
Jeg oppfordrer med dette alle som leser dette å begynne å knipe. Gjør øvelsen en gang hver dag. Bare spør hvis det er noe dere lurer på. Lykke til! Knip i vei:)

4 kommentarer:

Lars sa...

Dette må jeg prøve! Selv om jeg tror jeg klarer det med strålen foreløbig.. hehe!

Live Mari sa...

Flotters!! Lykke til!

Anonym sa...

Som gammel tregangsmamma kan jeg skrive under på at den treningen er bare kjempeviktig. Å løpe med Jessi hvis det er antydning til litt i blæren, er direkte vanskelig å gjennomføre tørrskodd. Har trent intensivt endel ganger i endel år, men vanskelig å gidde/ huske hele tiden. Men viktig? JA. Takk for at du brakte det på bane fra en fysioterapeuts side. svigermammaisiljan

Anonym sa...

Her ble det stilt ja, - én gutt og en gammel dame som kommenterte den øvelsen. Du får prøve med en annen øvelse Live - kanskje det slår bedre an med situps? I dag får du besøk - og de gleder seg. Tenkte på det i går, at i grunnen har jeg gått glipp av Steinars bursdag, din bursdag, og julepakkeopp-pakking får vi ikke heller. Men du verden som jeg gleder meg til å se dere til jul likevel. Håper vi kan bytte gaver og sees lillejulaften. God dag og helg. svigermammaisiljan