søndag 30. januar 2005

Kjole og erteposer

Da er endelig kjolen til Åshild ferdig. Å sy tar alltid lenger tid enn en tror... Den er sort og jeg synes den ble fin. Håper hun synes det også... Den er sendt i posten i dag, så jeg håper den rekker fram til skoleballet på fredag. Tror hun blir veldig fin!
Da den var ferdig var det så kjedelig å stoppe å sy, så jeg fortsatte med trekk til en stolpute og så to erteposer (som jeg skal bruke i praksis). Måtte lage noe mønster på de så de ble litt festligere, så på den ene er det I + en is og på den andre en P + en prinsesse. Det var faktisk gøy å lage. Det kan anbefales til alle som jobber med barn. Da lærer de både bokstaver, de knytter en ting til bokstaven, de lærer å sy og å bruke fantasien. Og så kan de bruke erteposen når de er ferdig til å leke med. Det er utallige ting en kan gjøre med dem. Noen eksempler er: kaste de opp og ned i hånden, kaste de og treffe en kurv, ha en ertepose på foten en holder i luften når en balanserer på det andre benet, løpe med de i hånden på en stafett osv, osv....
Lag deg gjerne en ertepose du også! Den kan fylles med ris, hvis ikke du har erter. Ha en fin ertepose-dag:)

3 kommentarer:

*Kristin* sa...

Gleder meg til å se kjolen:) Sikkert ikke så lenge til den kommer. Har jo sett den halvferdig, og allerede da var den veldig fin!
Ellers må jeg bare si at de erteposene inspirerte meg til å finne frem "Boksen Med Det Rare I", og la kreativiteten blomstre. Hvilken kreativitet!?! kan man kanskje lure på, men du verden hva man kan få til hvis man virkelig vil:)

Lars sa...

Dette må kunne kalles pedagogikk på høyt nivå! Har sittet litt på skolen og lurt på hva jeg skal finne på, men nå tror jeg jammen jeg skal løpe hjem og lage en ertepose eller tre. Eller kanskje en annen dag... Takk for is og husvarme i går forresten. Trivelig med en litt-rar-og-litt-morsom-fransk-tegnefilm:) Ha en bra dag!

Anonym sa...

Hei.
Kjolen ble nydelig. Hun skal prøve den etter fotballkampen i kveld. Det er litt ekstra moro for oss at du har sydd den. Jeg tenker på noe til takk, men har ikke kommet på noe fabelaktig enda. God kveld til deg.